Excursie naar museum Krona in Uden

Excursie naar museum Krona in Uden

Datum/Tijd
Datum - 02/08/2021
Tijd - 13:15 - 17:00

Locatie: Museum Krona, Veghelsedijk 25, Uden

Afdeling: Midden-Brabant

We nodigen u uit voor een middag in het Museum Krona (het voormalige Religieus Museum) in Uden. Daar loopt op dit moment de tentoonstelling ‘Tussen twee werelden: Chagall & hedendaagse kunstenaars’. Die tentoonstelling vindt plaats in het kader van het jaar van het Brabants Kloosterleven (zie: www.brabantskloosterleven.nl). 

Hoewel musea ’s maandags doorgaans gesloten zijn, zijn we als Adelbertgroep welkom op maandag 2 augustus, van 13.15 (inloop) – 17.00 uur. We worden daar ontvangen met koffie/thee en iets lekkers. Het programma begint om 14.00 uur: we krijgen een rondleiding van één uur, kunnen de kruidentuin bezoeken, alsook de kapel en Cor Sinnema zal ons vertellen over de joodse achtergrond van Chagall (1887-1985) en de invloed van jodendom en christendom in zijn schilderijen. We sluiten af met een drankje; het eerste wordt u aangeboden, een eventueel tweede drankje is, zoals gebruikelijk op onze avonden, voor eigen rekening.

De kosten van rondleiding en ontvangst zijn voor rekening van de vereniging. We gaan ervan uit dat u op eigen gelegenheid naar Uden komt: Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden. Neemt u uw museumkaart, als u die heeft, mee? Wie geen museumkaart heeft, dient de entree (€ 6,50) zelf te betalen. In verband met de rondleiding en catering is het wel nodig dat u zich aanmeldt, uiterlijk 28 juli, bij de secretaris: Marja Alblas-Krabbendam (marjaalbas@hotmail.com). Wilt u graag met iemand meerijden, laat dat gerust aan de secretaris weten; we zoeken dan naar mogelijkheden voor carpoolen. 

Back to Top